Управління вашими транспортними та логістичними процесами також може бути швидким і простим! Smart Logistics System від TIMOCOMмає відповідну для вас заявку, незалежно від того, чи збираєтесь ви перевозити вантажі, здійснювати перевезення або вам потрібна допомога з управлінням замовленнями.

Європейська угода про міжнародне дорожнє перевезення небезпечних вантажів) (небезпечні товари

ADR - назва європейської угоди, що стосується небезпечних товарів. Угода включає регулювання трафіку, що стосується пакування, безпеки вантажу, та позначення небезпечних товарів.

Термін

ADR - це скорочення для "Accord européen relatif au transport international des marchandises dangereuses par route", яке перекладається як "Європейська угода про міжнародне дорожнє перевезення небезпечних вантажів". Міжнародний термін ADR так широко використовується в транспортній системі, що вже майже кожен розуміє його значення, незалежно від країни походження.

Історія

Угода підписана в Женеві у 1957 р., але вона набула чинності лише наприкінці січня 1968 р. Кожні два роки Угоду адаптують відповідно до останніх технічних та юридичних рішень. Всі країни-члени Євросоюзу є сторонами Угоди, і ADR є юридично дійсним завдяки директиві Європейського союзу. На додачу, всі європейські країни приєднались до Угоди разом із Марокко, Тунісом, та деякими країнами Центральної Азії, які раніше входили до складу Радянскього союзу. В цілому, в Угоді ADR беруть участь 48 країн-членів (станом на 6/2017)

Правила

Кожен водій вантажівки, який перевозить небезпечні товари, потребує ліцензію на потенційно небезпечні товари. Офіційна назва цієї ліцензії - свідоцтво про проходження навчання ADR. Вона є дійсною протягом п'яти років та автоматично припиняє діяти, окрім випадку її пролонгації до дати закінчення строку дії. З метою пролонгації ліцензії, кожному водію слід пройти курси підвищення кваліфікації.

Кожна компанія, яка регулярно перевозить небезпечні товари, потребує як мінімум одного інженера з техніки безпеки при перевезенні небезпечних товарів. Вони відповідальні за перевірку на предмет того, що компанія відповідає правилам та обов'язкам, що стосуються небезпечних товарів.

Кожна вантажівка, яка перевозить небезпечні товари, потребує спеціального оснащення. Воно включає закріплені помаранчеві знаки небезпеки, шолом та захисні окуляри, а також два вогнегасника.

Станьте знавцем галузі

Зареєструйтесь тут, щоб регулярно отримувати інформацію про те, як полегшити ваше професійне життя та розширити кругозір вашої компанії.


Підписка на розсилку новин

На початок